Select Page

Reparatiedienst

Computer en laptops zijn fantastische apparaten, totdat ze het niet (goed) meer doen. Vanaf dat moment worden deze apparaten al snel een bron van frustratie. Gelukkig is reparatie in veruit de meeste gevallen goed mogelijk!

Bij SiMOTiON Computers zijn we gespecialiseerd in precies dat; het repareren van computers en laptops. Je kunt bij ons terecht met zowel Windows als Apple systemen. Naast computers en laptops repareren wij ook smartphones, tablets, gameconsoles en overige smart-devices. Wij hebben zelfs al apparatuur ter reparatie gehad die je niet zo snel zou verwachten bij een IT-bedrijf. Zo hebben wij, om enkele voorbeelden te noemen, ook home-cinema receiver’s, Tom-Tom’s en een uitleescomputer van een garagebedrijf ter reparatie gehad.

Computerstress

Help, mijn apparaat is stuk! Wat nu?

Wanneer je apparaat stuk is, raden wij je aan om direct contact met ons op te nemen voor een afspraak.

Het komt geregeld voor dat wij defecte apparaten binnen krijgen waarbij eerdere reparatiepogingen de schade groter (en de reparatie daarmee duurder!) hebben gemaakt.

Wanneer je met jouw apparaat bij ons binnenkomt zullen wij op basis van jouw probleembeschrijving en jouw apparaat zelf, een snelle eerste beoordeling doen. Is het een eenvoudig en snel op te lossen probleem? Dan loop je enkele ogenblikken later mogelijk weer met een werkend apparaat naar buiten.

Het kan ook voorkomen dat je apparaat bij ons moet blijven. Dit wanneer een uitgebreidere diagnose nodig is, de reparatie complex is of omdat onderdelen vervangen moeten worden die wij niet voorradig hebben.

 

Diagnose en onderzoekskosten

Blijft je apparaat bij ons voor onderzoek? Wij nemen dan na het onderzoek contact met je op. We vertellen je dan wat er uit het onderzoek naar voor gekomen is en overleggen samen met jou wat de mogelijkheden en de daarbij komende kosten zijn. Je weet dus van te voor precies waar je aan toe bent.

Besluit je op dat moment het bij dit onderzoek te laten, dan kun je je apparaat op afspraak weer komen ophalen. Besluit je binnen 14 dagen dat je jouw apparaat tóch wil laten repareren, dan verrekenen wij de door jou betaalde onderzoekskosten met de reparatiekosten. Let op; dit aanbod geldt alleen wanneer je binnen 14 dagen besluit je apparaat alsnog te laten repareren(!)

 

Hoe lang duurt de reparatie?

Hoewel ik graag antwoord zou geven op deze vraag, is daar op voorhand helaas niets over te zeggen. Er zijn te veel onbekende factoren die van invloed kunnen zijn op de reparatietijd.  Daarnaast zijn wij afhankelijk van levertijden op eventuele onderdelen. Zeker wanneer onderdelen van buiten de EU moeten komen kan de wachttijd hier flink door oplopen. Hier hebben wij helaas geen invloed op.

 

Hoe weet ik wanneer mijn reparatie klaar is?

Zodra je reparatie voltooid wordt direct contact met je opgenomen. Je kunt dan ook meteen een afspraak inplannen voor het afhalen van het apparaat.